ZENICA

"Zmajice" večeras igraju peti kvalifikacioni meč za EP: Pobjeda imperativ

Bez obzira na sve, ekipu pripremam od meča do meča - rekao je selektor naših najboljih odbojkašica

U slučaju da naša reprezentacija zabilježi trijumf, ključni susret za plasman na Evropsko prvenstvo "Zmajice" će igrati sutra protiv Slovenije. FENA

Piše: G. Šumar

15.5.2021

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH večeras (20 sati) će u zeničkoj areni " Husejin Smajlović"  protiv Latvije odigrati peti kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo.


Ne postoji kalkulacija

- Bez obzira na sve, ekipu pripremam od meča do meča - rekao je selektor naših najboljih odbojkašica Stevan Ljubičić i dodao:

- Tako razmišljamo, tako se motivišemo…

Latvija je trenutno posljednjeplasiranoj ekipi grupe F.

- Svaka je utakmica posebna priča. Ne postoji kalkulacija – spremamo se za jedan set ili za jedan poen. Na svakoj utakmici idemo maksimalno, na svakoj ćemo utakmici probati da pružimo maksimum u ovom momentu i na svakoj utakmici idemo na pobjedu. Najjednostavniji recept, ističe Ljubičić.

U slučaju da naša reprezentacija zabilježi trijumf, ključni susret za plasman na Evropsko prvenstvo "Zmajice" će igrati sutra protiv Slovenije, također u Zenici.


Borba za drugo mjesto

Danas je u Zenici (17 sati) na programu i kvalifikacioni duel Češka - Slovenija. Na svim mečevima dozvoljeno je prisustvo publike, do 1000 gledalaca.

U grupi F prvoplasirana je Češka (12 bodova), koja je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a potom siijede BiH (razlika u setovima 7-6) i Slovenija (7-7) sa po šest bodova, dok je posljednja Latvija bez bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.