RUKOMET

Oporavljeni Karabatić želi na Olimpijske igre

Zbog povrede pauzirao sedam mjeseci

Karabatić: Legenda želi u Tokijo. Twitter

E. Ćosić

24.5.2021

Nikola Karabatić oporavio se od povrede desnog koljena zbog koje je odsustvovao sedam mjeseci. Nakon što se vratio u trenažni proces sjajni rukometaš PSG-a izjavio je da želi ići na Olimpijske igre sa reprezentacijom Francuske.

Prema navodima francuskog "L'Equipea" Karabatić se nada da će do pripremnog okupljanja koje je zakazano za 23. juni u Kreteju biti spreman, te da će se naći među putnicima za Tokijo. Minulog vikenda je iskusni rukometaš bio član PSG-ove ekspedicije na gostovanju ekipi Eks-an-Provans. 

Što se tiče reprezentativnog rukometa, legendarni Karabatić skupio je više od 300 nastupa, a već je osvojio dvije zlatne i jednu srebrenu medalju na Olimpijskim igrama, a bio je četiri puta prvak svijeta i tri puta prvak Evrope. 

Očekuje se da Karabatić bude na raspolaganju svojoj ekipi na završnom turniru Lige prvaka, gdje juri četvrti naslov evropskog klupskog prvaka. Podsjećanja radi, pored Parižana plasman u završnicu izborili su još Nant, Barcelona i Olborg.

Selektor rukometne reprezentacije Francuske Gijom Žil (Guillame Gille) konačan spisakputnika za Igre u Japanu saopštit će 5. jula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.