MOSTAR

Selektor Rovčanin pred start pretkvalifikacija: Vjerujem u moje igračice

Ovo je početak jedne lijepe rukometne priče, ocijenio je selektor

Sa današnjeg prijema u Mostaru. FENA

FENA

1.6.2021

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i kantonalni ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Rašid Hadžović primili su danas predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.


Naporan put

Obraćajući se predstavnicima rukometne reprezentacije Herceg je istaknuo kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor sportista.

- Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji športski djelatnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši športski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga, kao predsjednik Vlade s ponosom mogu istaknuti kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor sportista, sportskih kolektiva i sporta općenito. Cijeneći značaj i ulogu športa mi ćemo, u sklopu naših mogućnosti, s potporama nastaviti i u buduće. Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir’, kazao je predsjednik Vlade HNK.

Ministar Hadžović je izrazio uvjerenje kako će ta reprezentacija promovirati sport i BiH diljem svijeta.

- Čast nam je što danas imamo prigodu ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne sportske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovirati sport i Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Stručnom stožeru i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha, kazao je Hadžović.

U ime svih saradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na srdačnom prijemu zahvalili su se Slobodan Zadro, potpredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i Bosnu i Hercegovinu. Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično takmičenje držim našim velikim uspjehom, složili su se Zadro i Trlin.


Lijepa priča

Radan Rovčanin, selektor naše ženske rukometne reprezentacije, dodao je kako ih očekuje naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje, kako je kazao, imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti.

- Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče, ocijenio je Rovčanin.

Inače, na današnjem susretu su bile su prisutne i igračice: Edina Denić i Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član stručnog štaba, te Rovčanin, Zadro i Trlin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.