NESPORTSKI POTEZ

Srbijanska odbojkašica izazvala rasistički skandal: Iskosila oči na utakmici protiv Tajlanda

Odbojkašica se naknadno opravdavala izvinjenjem koje su Tajlanđanke navodno prihvatile

Incident izazvao veliku buru. 24 Sata

Ad. A. / Blic

2.6.2021

Odbojkašica reprezentacije Srbije Sanja Đurđević izazvala je buru reakcija tokom susreta Lige nacija protiv Tajlanda, piše Blic.

U jednom je trenutku, nakon pobjedničkoga poena, usred slavlja prstima je „iskosila“ oči što su mediji i navijači okarakterizirali kao rasistički ispad.

Tajlanđani su reagirali na društvenim mrežama i zasuli Đurđević salvama uvreda. Ona je odmah priznala grešku te se putem Instagrama izvinila reprezentativkama Tajlanda i njihovim navijačima.

-Svjesna sam svoje greške i odmah nakon susreta izvinila sam se cijeloj tajlandskoj ekipi. Htjela sam svojim suigračicama poručiti da sada moramo igrati obranu poput njih. Nikome nisam htjela iskazati nepoštovanje. Naravno, bio je to nesretan i ne previše pametan potez s moje strane. Želim se još jednom izviniti ljudima širom svijeta koji su uvrijeđeni zbog ovoga. Velika hvala ekipi Tajlanda na razumijevanju - poručila je Sanja Đurđević nakon što su Tajlanđanke izvinjenje navodno prihvatile.

Oglasio se i Odbojkaški savez Srbije koji je također uputio riječi isprike:

-Žao nam je zbog događaja koji je obilježio susret. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovime. Međutim, molimo vas da ne dajete prevelik značaj ovom incidentu. Sanja je svjesna svoje greške i smjesta se izvinila čitavoj tajlandskoj ekipi. Ona je samo svojim suigračicama željela pokazati da u fazi obrane trebaju igrati kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav se incident odvio prilično nesretno. Sve je završeno jednostavno kao nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dviju reprezentacija - objavili su iz Saveza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.