ROLAN GAROS

Iako je treći nosilac na turniru koji je osvajao 13 puta, Nadal kaže da je sistem fer

Španski teniser je apsolutni vladar šljake u Parizu

Nadal: Juriša na 14 naslov u Parizu. ARHIV

E. Ćosić

2.6.2021

Španski teniser Rafael Nadal pobjedom je započeo odbranu titule u Parizu. "Kralj šljake" je u prvom kolu Rolan Garosa savladao Australijanca Alekseja Popirina (Aleksey Popyrin) sa 3:0 u setovima. Bilo je 6:2, 6:2 i 7:6 (3).

U trećem setu je Nadal spašavao dvije set-lopte, ali uspio se izvući i do naredne runde doći bez izgubljenog seta. Inače, španski teniser je 13 puta osvajao Rolan Garos, a ove godine je treći nosilac, što Nadalu ne smeta. Kaže da je sistem fer.

- Takva su pravila, tako rangiranje funkcioniše. Ne postoji sport u kome postoji sistem koji je više fer nego što je to slučaj u tenisu. Određivanje nosilaca zavisi od rang liste, dakle sve zavisi od onog što ste pokazali do tada. Ja sam sada treći, Medvedev je drugi, Novak prvi. Nema problema - poručio je Nadal.

Nadal će u narednoj rundi za protivnika imati francuskog tenisera Rišara Gaskea (Richard Gasquet) protiv kojeg ima nevjerovatan uspjeh u međusobnim duelima. Naime, Nadal i Gaske su se sastajali 16 puta i u svih 16 navrata pobjedu je slavio španski teniser.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.