RUKOMET

Grčka sigurna protiv bh. reprezentacije na startu kvalifikacionog turnira

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela težak poraz

Bh. rukometašice: Poraz protiv favorizovane Grčke. SCREENSHOT

E. Ćosić

4.6.2021

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se nakon dugo vremena, te danas nakon punih 12 godina odigrala zvaničnu utakmicu. U utakmici predkvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo koji se igra u Grčkoj, bh. selekcija pretrpjela je težak poraz od domaćina rezultatom 29:18 (15:10).

Naše rukometašice pružile su dobar otpor na otvaranju susreta, međutim favorizovane Grkinje su pred kraj prvog dijela ušle u seriju od pet vezanih golova, te tako došli do prednosti s kojom se otišlo na odmor (15:10). Kako su privele prvi dio kraju, tako su grčke rukometašice ušle u nastavak utakmice. 

Bh. selekcija nije mogla parirati raspucanim Grkinjama koje su u jednom trenutku imale i 12 golova prednosti (29:17). Najefikasnija u grčkom taboru bila su Marija Katziparasidu (Chatziparasidou) i Vasiliki Gaciu (Gkatziou) sa šest pogodaka. U našoj reprezentaciji istakla se Armina Isić sa pet golova, četiri je dodala Marija Gudelj, dok su tri pogotka bila djelo Nikoline Čuture.

Izabranice selektora Radana Rovčanina sutra očekuje duel sa Italijom (15:00, ArenaSport 2), a prekosutra će rukometne "Zmajice" odmjeriti snagu sa Latvijom (12:00, ArenaSport 2).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.