RUKOMET

Zmajice bolje od Italije u 2. kolu turnira u Grčkoj

Ženska rukometna reprezentacija igra prvi turnir nakon 12 godina

Bh. rukometašice: Ostaju u utrci za Grkinjama. RS BIH

E. Ćosić

5.6.2021

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijsku pobjedu, pošto je nakon 14 godina i po prvom okupljanju, slavila nad Italijom u okviru predkvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo. Konačan rezultat glasio je 25:22 (15:12).

Nakon poraza protiv favorizovane Grčke, "Zmajice" se nisu pokolebale, pa su protiv Italijanki slavile važnu pobjedu. Među izabranicama selektora Radana Rovčanina istakle su se Desire Kolašinac, Marija Gudelj i Edina Demić sa po pet golova, dok su po tri pogotka postigle Ana Vrančić i Armina Isić.

Kod Italijanki istakle su se Ramona Vesna Manojlović sa osam golova, dok je Ilarija Dala Kosta (Ilaria Dalla) postigla pet pogodaka. Zmajice sutra od 12:00 sati igraju treći meč turnira, a protivnik izabranicama selektora Rovčanina bit će rukometašice Latvije koje će danas od 17:00 sati igrati svoj meč 2. kola protiv Grčke.

Podsjećamo, samo prvoplasirana ekipa iz naše grupe će izboriti plasman u kvalifikacijsku grupu 3 gdje su smještene selekcije Njemačke, Nizozemske i Bjelorusije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.