RUKOMET

Rovčanin nakon turnira u Grčkoj: Prezadovoljan sam

Selektor Ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Rovčanin: Prezadovoljan odigranim turnirom. SCSPORT

E. Ćosić

6.6.2021

Selektor ženske rukometne reprezentacije BiH, Radan Rovčanin, prokomentarisao je nastup svojih izabranica na turniru predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je odigran u Grčkoj. Bh, rukometašice u tri odigrane utakmice zabilježile su dvije pobjede i je dan poraz. 

- Završili smo i ovaj predkvalifikacioni turnir. Ja se nadam da je zadovoljna i javnost u Bosni i Hercegovini. Došli smo ovdje nakon kraćeg ciklusa priprema. Djevojke su pokazale da imaju karakter, pokazale su da moramo vjerovati. Drago mi je zbog njih počeli su da vjeruju u ono što radimo, i ja se nadam da će to dati rezultate već u sljedećem ciklusu. Zadovoljan sa svime što smo uradili na ovom turniru. Zahvalnost dugujem Upravnom odboru Saveza, koji je omogućio adekvatne uslove. Ja se iskreno nadam da se neće stati na ovome i da će djevojke dobiti podršku, jer su pokazale da ovdje ima materijala i nadamo se da ćemo se radovati sa njima i u skorijoj budućnosti. Veliki motiv će ovo biti i ostalim klubovima u BiH, da radimo još bolje i onda će doći još bolji rezultati. Ponosan sam što sam predvodio ovu grupu djevojaka - rekao je Rovčanin nakon turnira.

Podsjećamo, "Zmajice" su u prvom kolu poražene protiv favorizovanog domaćina Grčke sa 29:18, a onda su upisale dvije pobjede, protiv Italije 25:22 i protiv Latvije 31:19. Bilo je ovo prvo okupljanje ženske rukometne reprezentacije nakon 12 godina, a nastupom u Grčkoj bh. rukometašice se vraćaju na EHF listu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.