ROLAN GAROS

Sudija prekinuo meč zbog navijača i sulude organizacije, Đoković urlikom najavio veliko polufinale

Srbijanski teniser u četvrtfinalu bolji od Matea Beretinija sa 3:1

Đoković: Pokazao koliko mu znači pobjeda. Twitter

E. Ćosić

10.6.2021

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale Roland Garrosa, pošto je savladao Italijana Matea Beretinija (Matteo Berrettini) sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5).

Italijan je pružio veliki otpor na početku meča, imao je čak brejk lopte na samom startu, ali je Đoković dodavao gas kako je meč odmicao. Možda je i situacija iz 4. seta omela Beretinija koji je bio u naletu. Naime, Đoković je u 4. setu vodio sa 3:2, a sudija je bio primoran da prekine meč na desetak minuta. Inače, policijski sat u Parizu počeo je u 23 sata, zbog čega su navijači morali da izađu s tribina.

Međutim, mnogi su to odbijali i željeli su ostati do kraja meča. Sudija je prekinuo meč i naredio redarima da isprazne tribine. Prekid je trajao dvadesetak minuta, što je više naškodilo Berrettiniju, koji je bio u naletu.


Organizatori i logika

Inače, ono što rade organizatori Rolan Garosa nema veze sa logikom. Kada je na snazi bio policijski sat od 22:00, oni su stavljali jedan meč u termin od 21 sat na kojem neće biti publike, a po mogućnosti će to biti što bolja utakmica. Onda mkada se policijski sat pomaknuo sa 22:00 na 23:00, oni su pomaknuli večernji termin, utakmica se nije igrala u 21 sat već u 20 sati. Potom su pustili publiku, pa je na meču Đokovića i Beretinija otjerali u pola seta.

Đoković vodi

Pobjedom nad Italijanom, Đoković je izborio veliko polufinale gdje ga čeka Rafael Nadal koji je u četvrtfinalu bio bolji od Švarcmana (Schwartzman). Zanimljivo, u dosadašnjoj historiji ova dva rivala odigrali su 57 međusobnih duela, a pobjedu više ostvario je Đoković (29 - 28). Kada je riječ o duelima na pariškoj šljaci, tu je mnogo bolji Nadal. Igrali su jedan protiv drugog osam puta na Rolan Garosu, a omjer je na strani Španca (7 - 1). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.