TENIS

Krejčikova ispisala historiju Rolan Garosa

Češkoj teniserki za rukom pošlo nešto što nikom nije još od 2000. godine

Krejčikova: Dupla kruna na Rolan Garosu. TWITTER

E. Ćosić

13.6.2021

Češka teniserka Barbora Krejčikova ispisala je historiju Rolan Garosa. Krejčikova je nakon jučerašnje titule prvaka u singlu, danas u paru sa Katerinom Sinijakovom došla i do naslova prvaka u dublu. Čehinja je došla do duple krune na pariškoj šljaci i tako postala prva teniserka koja je objedinila titule u singlu i dublu još od 2000. godine i Meri Pirs (Mary Pierce).

Krejčikova i Sinijakova bile bolje u dva seta od Betani Matek Sands i Igu Švonjtek, bilo je 6:4 i 6:2. Zanimljivo da je Krejčikova u paru sa Sinijakovom bila prvak dubla u Parizu prije tri godine. Češki par je odlično ušao u susret i brzo došao do 4:0 u prvom setu. Međutim, nakon izgubljenog brejka Matek Sands i Švonjtekova se vraćaju u igru. Čehinje su se brzo pribrale i dovršile meč svojim servis gemom bez izgubljenog poena.

Drugi set je od samog starta bio zanimljiviji. Čehinje nisu uspjele potvrditi brejk, ali su prvom prilikom došle do novog brejka. Nakon sigurnog servis gema i potvrde brejka, nije bilo povratka za par Matek Sands - Švonjtek.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.