DŽIJU-DŽICA

Članovi Akademije Bushido osvojili 10 medalja na međunarodnom turniru

Posvećenost u radu takmičarske ekipe i za vrijeme pandemije sada donosi konkretne rezultate na međunarodnim takmičenjima, rekao je Adi Kljaho

Odličan nastup Akademije Bushido na Ilidži. Avaz

Piše: Avaz.ba

13.6.2021

U organizaciji Kluba brazilske džiju džice Arena na Ilidži je održan međunarodni turnir na kojem je učešće uzelo oko 300 takmičara. Članovi Akademije Bushido su na ovom takmičenju osvojili 10 medalja i tako potvrdili da spadaju u sam vrh. 


Žetva medalja

- Posvećenost u radu takmičarske ekipe i za vrijeme pandemije sada donosi konkretne rezultate na međunarodnim takmičenjima. Medalje su osvojili slijedeći takmičari: Monika Bacevina -(zlato, bijeli adult 79 kg), Ammar Fazlagić (zlato, bijeli adult 82 kg), Danin Jusko (zlato, bijeli junior 69 kg), Nedim Šabeta (srebro, bijeli adult 82 kg), Mirza Ledenko (srebro, bijeli junior 74 kg), Adnan Mušanović (srebro, bijeli adult 88 kg), Denis Cocozza (srebro - bijeli junior 69 kg), Marin Pejić (srebro, bijeli junior 58 kg), Kerim Hadžović (bronza, bijeli maste 82 kg), Josip Malkoč (bronza, bijeli adult 69 kg), rekao je jedan od trenera u Akademiji Bushida Adi Kljaho, te dodao:

- Do kraja godine ostali su nam turniri u Mostaru, Tuzli, Splitu i Sarajevu 27. septembra u organizaciji Akademije Bushido. To će biti četvrti međunarodni turnir koje je organizovala naša Akademija i koji je prepoznat kao izuzetno dobro organizovan i posjećen vrhunskim borcima iz ovoga sporta.


Prioritet rad sa djecom

Kao što nam je rekao jedan od trenera Akademije Ismir Jusko, to nije samo takmičenje, nego i velika turistička promocija, kako našeg glavnog grada Sarajeva, tako i BIH.

- Na protekla tri takmičenja zajedno sa borcima i članovima timova u našem gradu boravi oko 1000 gostiju, što je i te kako bitno za sve nas. Pored organizacije takmičenja jedan od naših glavnih ciljeva u Akademiji je da od septembra, ako pandemija bude stavljena pod kontrolu, pokrenemo jedan pionirski pogon. Rad sa djecom za nas je jedan od najvećih prioriteta, a 28 godina iskustva koje imamo iza sebe omogućava nam da u vremenima kada smo svjedoci čestog vršnjačkog nasilja nad djecom - nedostatka samopouzdanja, fizičke neaktivnosti kod naše djece i još mnogo toga što sport može pozitivno korigovati i unaprijediti, želimo iskoristiti i roditeljima koji nam ukažu povjerenje budemo od pomoći u odgoju njihove dijece. Godine iza nas pokazale su da to znamo raditi i da smo uspješni u tome, a cilj nam je da rad sa djecom, bude jedan od prioriteta u našem budućem radu, rekao je trener u Akademij Bushido Ismir Jusko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.