REAKCIJE

Brojne čestitke Đokoviću, istakla se Del Potrova

Srbijanski teniser nakon spektakularnog preokreta osvojio Rolan Garos

Đoković: Druga titula na Rolan Garosu. AFP

E. Ćosić

13.6.2021

Novak Đoković je nakon spektakularnog preokreta pobijedio Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) sa 3:2 u setovima i tako došao do naslova prvaka na Rolan Garosu, drugog u svojoj karijeri. 

Najbolji teniser svijeta je do titule u Parizu stigao nakon nekoliko sjajnih mečeva, ali i preokreta protiv Musetija (Musetti), Nadala, te današnjeg protiv Cicipasa kada se vratio u meč nakon dva izgubljena seta. Fenomenalnom nastupu Đokovića znali su se nakloniti i brojni sportisti, koji su na Twitteru uputili šestitke srbijanskom igraču.

Argentinski teniser Huan Manuel Del Potro (Juan) je napisao "Idemo Nole", a čestitali su mu i fudbalski klub Milan, Rod Lejver (Laver), Endi Rodik (Andy Roddick), Aleksander Pato...




- Dva puta je osvojio sve grend slemove. Ukupno 19. sedmica za pamćenje u Parizu. Želim ti Novače sve najbolje na travnatoj podlozi - poručio je Rod Lejver koji je za vrijeme igračke karijere uspio da osvoji sve grend slemove minimalno po dva puta.

- Fizički i mentalno dominantan. Najteži igrač u historiji koga želite da napadnete. Nema rupa u svojoj igri. Nema rupa fizički. Ne možeš da slomiti mentalno, uvijek vjeruje. Potpuno zasluženo - napisao je bivši teniser Endi Rodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.