NAKON OSVAJANJA TURNIRA

Đoković: Kada čovjek juri historiju pritisak je privilegija

Kad čovjek pobjeđuje osjeća najbolje emocije i radost i ponos i sreću, rekao je Đoković

Novak Đoković. AFP

Fu. M.

14.6.2021

Nakon osvajanja druge titule na Rolan Garosu Novak Đoković je prokomentirao protekle mečeve i samo finale koje je bilo vrlo specifično jer je najbolji teniser svijeta do titule došao priredivši novi rezultatski preokret.

- Htio sam da unesem malo neizvjesnosti... Šalu na stranu... Čestitke Stefanosu jer je igrao vrlo dobro. Znao sam da će dati sve od sebe i bio je sjajan. Uslovi su  bili mnogo drugačiji nego u duelu sa Nadalom i trebalo mi je vremena da se prilagodim. Cicipas je odlično odigrao prvi set, a onda je meni u drugom pala koncentracija ali sam uspio da se vratim - rekao je Đoković RTS-u.

Istakao je i da se osjeća vrlo neobično.

- Kad čovjek pobjeđuje osjeća najbolje emocije i radost i ponos i sreću... U ovom trenutku i veliki umor, još sam pod adrenalinom, pa vjerovatno ne osjećam bolove u tijelu koje ću osjećati sutra ujutru. Ali sve su to slatke muke... Puno je pritiska bilo... Kada čovjek juri historiju i grend slemove... Ali pritisak je privilegija i to je nešto što našta sam navikao i to je nešto što me čini jačim, snažnijim, spretnijim i sposobnijim - istakaoje Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.