ILIDŽA

Juniori iz 24 države na Evropskom džudo kupu

Svečano otvaranje Evropskog džudo kupa održat će se u subotu, 19. juna u Areni hotela Hills u 16 sati, uz direktan TV prijenos na TVSA

Sa današnje press-konferencije. FENA

FENA

18.6.2021

Ovog vikenda Sarajevo će biti domaćin Evropskog džudo kupa za juniore i juniorke. Na takmičenju, iz kalendara Svjetske džudo federacije (IJF), Evropske džudo unije (EJU) i Džudo saveza BiH, učesnici će imati priliku da osvajaju bodove za svjetsku juniorsku ranking listi, kako bi bili nostitelji na svjetskim i evropskim prvenstvima.


Prestižno takmičenje

Evropski kup za juniore i juniorke prvo je evropsko takmičenje za ovu uzrasnu kategoriju nakon više od godinu dana pauze, izazvane pandemijom Covid -19. Kup će se održati u Areni hotela Hills na Ilidži. Učešće je potvrdilo 280 takmičara i takmičarki iz 24 zemlje - Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bugaska, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Danska, Francuska, Mađarska, Crna Gora, Holandija, Norveška, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švicarska, Turska i Bosna i Hercegovina.

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac na press-konferenciji kazao je da je cilj organizacije Evropskog kupa "još jedan snažan impuls daljem razvoju judo sporta u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, koji na našim prostorima ima jaku tradiciju i velika sportska ostvarenja. Organizacija ovako velikog sportskog događaja je promocija Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i BiH".

- Evropski džudo kup je konkretan primjer aktivnog učešća sportskih kolektiva iz Kantona Sarajevo u procesu vraćanja grada Sarajeva i naše države u Evropu i svijet, u sportske sfere života, kao i dokaz tradicionalnog gostoprimstva Sarajeva, te doprinos naših organizacija narednim kandidaturama ostalih Sportskih saveza iz BiH za ovako prestižna takmičenja. Bit će to ujedno veliki potsticaj i doprinos razvoju turizma u našem gradu i državi - kazao je Crnogorac.


Direktan prijenos

Tehnički organizator je obezbjedio direktan i odgođen prijenos oba dana takmičenja putem Televizije Sarajevo, kao i live prenos cjelodnevnog takmičenja putem IJF live tv stranice.

Svečano otvaranje Evropskog džudo kupa održat će se u subotu, 19. juna u Areni hotela Hills u 16 sati, uz direktan TV prijenos na TVSA.

Turnir se održava u potpunoj karanten,i bez gledalaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.