ODBOJKA

Selektor Ljubičić: Bit će izmjena na spisku reprezentacije

Jelena Mlađenović zbog klupskih obaveza odlazi za Južnu Koreju, a Iman Isanović se vraća na koledž u SAD

Selektor Ljubičić zadovoljan odrađenim poslom. Fena

Fena

22.6.2021

Odbojkaški savez  BiH i ženska odbojkaška selekcija naše zemlje koja je nedavno izborila plasman u Zlatnu ligu, zahvalili su na podršci Gradu Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, ali i građanima tog grada te Zeničko-dobojskog-kantona.

Predsjednik OSBiH Alija Fatić uručio je tom prilikom Kasumoviću i zlatnu medalju sa Final foura Srebrene lige, čime se građanima i gradonačelniku tog grada zahvalio za ukazano gostoprimstvo tokom dva kvalifikacijska turnira CEV Srebrene lige.

Domaćinima je zahvalio i selektor Stevan Ljubičić.

"Ova medalja, koja sada stoji oko gradonačelnikovog vrata, ovdje je "kovana". Mi smo, odavde, pošli, ovdje smo izborili plasman na Final four i još jednom hvala. Nadam se da neće biti jedina medalja oko našeg i oko Vašeg vrata te da će u budućnosti biti i nekih sjajnijih odličja", kazao je Ljubičić.

Zahvalio je i članovima svog stručnog štaba; OSBiH i predsjedniku Fatiću, koji su mu ukazali povjerenje da vodi bh. tim. O tome su, napomenuo je, "dogovor napravili još u januaru 2020. godine".

"Samo je zbog situacije sa Covidom sve to, malo, bilo prolongirano. Možda je, na kraju, i ispalo onako kako je zacrtano da bude- u nekom pravom tajmingu i pravom momentu, kazao je Ljubičić.

Ljubičić je najavio kako će već do 1. jula objaviti spisak kandidatkinja za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će od 18. augusta do 4. septembra biti održano u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

"Na spisku će biti izmjena, jer Jelena Mlađenović zbog klupskih obaveza odlazi za Južnu Koreju, a Iman Isanović se vraća na koledž u SAD. Ostale djevojke su tu, a vidjet ćemo i neka nova imena koja ćemo ubaciti. Postoji, opet, jedna ideja i inicijativa, da grupi seniorki priključimo i jedan određen broj mlađih igračica, koje bi činile zasebnu grupu i s kojima bi se više radilo na usvajanju i usavršavanju individualne tehnike", najavljuje Ljubičić.

Najavio je da će pripreme početi 21. jula na Ilidži.

Što se tiče odigravanja pripremnih utakmica, pozivi su stigli od od odbojkaških saveza Grčke, Češke, Estonije…

BiH će na EP-u igrati u grupi A, koja će biti smještena u Beogradu te u kojoj su, osim domaćina Srbije i BiH, još i Francuska, Azerbejdžan, Rusija i Belgija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.