MAJORKA

Đoković došao na korak od druge dubl titule u karijeri

Srbijanski teniser nastupa u paru sa Gomez Ererom

Prvi teniser i 258. igrač svijeta odlično sarađuju. ATP

E. Ćosić

24.6.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković došao je na korak od druge dubl titule u karijeri, nakon što je u paru sa Karlos Gomez-Ererom (Carlos Gomez - Herrera) plasirao u finale turnira na Majorki. 

Đoković i Gomez Erera su savladali Olivera Maraha i Aisama Kurešija sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6(4). U prethodnom kolu srbijansko - španski tandem bio je bolji od trećih nosioca na ovom turniru, para Granoljers (Granollers) - Sebaljos (Zeballos). 

Bila je ovo teška borba za finale. Đoković i Gomez Erera su morali da spašavaju dvije brejk lopte u trećem gemu prvog seta. Uspjeli su se izvući iz nezavidne situacije, a na kraju i napraviti brejk koji im je donio pobjedu u prvom setu. Drugi set je bio neizvjestan, nije bilo brejk lopti, a pobjednika u drugom setu, na kraju i meču odlučio je taj brejk.

U prvoj rundi turnira na majorškoj travi Đoković i Gomez Erera bili su bolji od para Tomislav Brkić - Nikola Ćaćić sa 2:1 u setovima. 

Tako je Đoković došao u priliku da osvoji svoj drugi naslov u dublu. Prvi je osvojio u Kvinsu 2010. godine, kada je u paru sa Džonatanom Erlihom (Jonathan Erlich) u finalu bio bolji od češko - slovačke kombinacije Karol Bek (Beck) i David Skoć (Skoch) sa 2:1 u setovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.