VIMBLDON

Nakon velike borbe Brkića u osmini finala zaustavio najbolji dubl svijeta

Bh. teniser u paru sa Nikolom Ćaćićom poražen od Mektića i Pavića

Brkić: Još jedan veliki uspjeh. ARHIVA

E. Ćosić

5.7.2021

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić u paru sa srbijanskim igračem Nikolom Ćaćićem bio je na korak od senzacije. Nakon velike borbe naš teniser i njegov saigrač zaustavljeni su u osmini finala od najboljeg svjetskog dubla koji čine Nikola Mektić i Mate Pavić koji su slavili sa 3:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:6(3), 6:4).

Prvi set pripao je hrvatskom paru koji je slavio sa 6:2, a onda su Brkić i Ćaćić uzvratili nakon sjajnog seta koji su poslije 34 minute igre priveli u svoju korist sa rezultatom 6:3.

Naš igrač i srbijanski teniser bili su na korak od velikog preokreta. Na startu taj-brejka u trećem setu Brkić i Ćaćić osvajaju brejk koji potvrđuju sa dva sigurna servis gema. Imali su 3:0 u taj-brejku, a onda su Mektić i Pavić kreirali seriju 7:0 i pobijedili u trećem setu.

Par koji čine bh. i srbijanski igrač se nisu predavali ni u četvrtom setu, pružili su veliki otpor najboljem dublu svijeta, ali nisu uspjeli izbjeći poraz. U sedmom gemu 4. seta hrvatski dubl nakon brejka dolazi do prednosti koju nije ispuštao do kraja susreta.

Mektić i Pavić će u četvrtfinalu igrati protiv dubla koji čine osmi nositelji Poljak Lukaš Kubot (Lukasz) i Brazilac Marselo Melo (Marcelo).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.