VIMBLDON

Đoković za manje od dva sata do pobjede i novog jubileja

Prvi reket svijeta pobijedio Čileanca Garina sa 3:0 u setovima

Đoković: Bez problema protiv Čileanca. TWITTER

E. Ćosić

5.7.2021

Novak Đoković za manje od dva sata savladao je Kristijana Garina (Cristian) u četvrtfinalu Vimbldona sa 3:0 u setovima. Bilo je 6:2, 6:4 i 6:2 za prvog tenisera svijeta koji je tako došao do 12. četvrtfinala turnira na Ol Ingland klubu, jubilarnog 50. na Gren slemovima.

Srbijanski teniser je 20. igrača svijeta načeo na startu meča, kada mu je odmah uzeo brejk sa nulom, koji je u nastavku potvrdio. Nakon što je Garin iskoristio drugi servis gem, Đoković mu je oduzeo treći.

U drugom setu se vodila velika bitka, Garin je imao dvije brejk lopte na startu druge dionice, ali se Đoković izvlačio iz nezgodne situacije. Na kraju je pri rezultatu 4:4 Đoković napravio brejk, a onda je na svom servisu iskoristio drugu set loptu. U trećem setu identična situacija kao i u prvom, kada je Đoković oduzeo prvi i treći servis gem čileanskog tenisera.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Martonom Fusovićem (Fucsovics) koji je u osmini finala bio bolji od ruskog tenisera Andreja Rubljova (Andrey Rublev) sa 3:2 u setovima.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.