NAKON PREOKRETA

Đoković osvojio novi Vimbldon i izjednačio se sa najvećim rivalima

Srbijanskom teniseru je ovo bio 20. Gren slem koliko imaju i Rafael Nadal i Rodžer Federer

Đoković: Fenomenalna igra i novi sjajan rezultat. TWITTER

E. Ćosić

11.7.2021

Novak Đoković napravio je još jedan veliki rezultat i pobjedom nad Mateom Beretinijem (Matteo Berettini) rezultatom 3:1 osvojio novi Vimbldon, treći u nizu. Ovo je srbijanskom teniseru 20. osvojeni Gren slem čime se izjednačio sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom (Roger).

Poveo je italijanski teniser pošto je u prvom setu slavio nakon taj-brejka sa 7:4. Đoković je dobro ušao u meč, oduzeo brejk protivniku (3:1), ali ga je u najgorem mogućem trenutku izgubio, kada je imao servis gem za pobjedu u prvom setu. 

Nakon izgubljenog prvog seta Đoković je sa dva identična seta (6:4) preokrenuo rezultat, a onda je u trećem koristio ugodniji položaj. Visio je kod trećeg servis gema, ali se izvukao iz neugodne pozicije, da bi onda došao do brejka za 4:3 u 4. i, ispostavit će se, posljednjem setu na ovogodišnjem Vimbldonu.

Meč se igrao tri sata i 22 minuta, a Novak je nakon treće meč lopte došao do novog naslova prvaka na Vimbldonu, trećeg zaredom, šestog ukupno.

Priliku da prestigne Nadala i Federera na vječnoj listi Đoković će imati za dva mjeseca kada se igra US Open koji je srbijanski teniser do sada osvajao u tri navrata (2011., 2015. i 2018.).

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.