NOVI-STARI PRVAK VIMBLDONA

Đoković stigao Nadala i Federera, pa im poslao poruku

Prvi teniser svijeta osvojio novi Gren slem (20.) čime se izjednačio na vječnoj listi sa najvećim rivalima

Đoković: Šesti trofej na Vimbldonu. TWITTER

E. Ćosić

11.7.2021

Novak Đoković napravio je još jedan veliki rezultat i pobjedom nad Mateom Beretinijem (Matteo Berettini) rezultatom 3:1 osvojio novi Vimbldon, treći u nizu, a šesti ukupno.

Ovo je srbijanskom teniseru 20. osvojeni Gren slem čime se izjednačio sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom (Roger). Bila je to borba duga tri sata i 22 minuta, a onda se nakon pobjede obratio navijačima.

- Pobijediti na Vimbldonu mi je bio najveći san kada sam bio dijete, to sam rekao nekoliko puta. Ne moram da ovo ponavljam. Ovo je zadovoljstvo, uživati. Velika čast i zadovoljstvo. Kada sam imao sedam godina, pravio sam trofej od svega što imam u kući, a danas stojim sa šestim Vimbldonom u rukama. To je nevjerovatno.


Naravno da je prvi teniser svijeta dobio pitanje kako se osjeća nakon što je na vječnoj listi stigao svoje najveće rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Znači da niko od nas neće da stane. Već sam napomenuo ovo ranije, moram da im odam veliko priznanje, njima dvojici, oni su legende našeg sporta. Oni su dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo u karijeri i razlog su toga šta jesam. Pomogli su mi da shvatim šta treba da radim taktički, fizički - rekao je Đoković, te dodao:

- Gubio sam tri-četiri godine mečeve od njih dvojice i onda se nešto promijenilo u 2010. godini i posljednjih deset godina je put koji se ne zaboravlja i neće se završiti ovdje - poručio je Đoković.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.