VIMBLDON

Đoković ispunio svoj san, pa onda potezima nakon meča oduševio publiku

Srbijanski teniser pobjedom nad Beretinijem došao do 6. Vimbldona, a 20. Gren slema

Đoković daje reket djevojčici. TWITTER

E. Ćosić

11.7.2021

Novak Đoković napravio je još jedan veliki rezultat i pobjedom nad Mateom Beretinijem (Matteo Berettini) rezultatom 3:1 osvojio naslov prvaka na Vimbldonu, treći u nizu, a šesti ukupno.

Ovo je srbijanskom teniseru 20. osvojeni Gren slem čime se izjednačio sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom (Roger).

- Pobijediti na Vimbldonu mi je bio najveći san kada sam bio dijete, to sam rekao nekoliko puta. Ne moram da ovo ponavljam. Ovo je zadovoljstvo, uživati. Velika čast i zadovoljstvo. Kada sam imao sedam godina, pravio sam trofej od svega što imam u kući, a danas stojim sa šestim Vimbldonom u rukama. To je nevjerovatno - poručio je Đoković nakon osvajanja Vimbldona, pa je nakon ispunjenja svog sna, odlučio pobrinuti se za lijepu uspomenu djevojčice koja je bila na tribinama blizu terena.


Đoković je otrčao do djevojčice i poklonio joj svoj reket. Svojim potezom prvi teniser svijeta izmamio je osmijeh na licu djevojčice i gromoglasan aplauz sa tribina. Nakon toga se još stigao uslikati sa jednim navijačem, napravivši "selfie".


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.