USPJESI

Mostar dočekao svoju šampionku: Lana želi ostati u svom gradu

- Ova osjećaj je neopisiv. Hvala svima na dočeku u mom gradu, rekla mlada plivačica

Piše: M. SMAJKIĆ

12.7.2021

Sa dočeka u Mostaru - Avaz
Sa dočeka u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Briljantna Lana Pudar, mlada mostarska plivačica koja se na Evropskom prvenstvu za juniore okitila s tri medalje, dvije srebrene i jednom zlatnom, aplauzima i ovacijama je dočekana večeras u svom rodnom gradu.

Doček za Lanu je održan iza Gradske vijećnice u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara, a mladu plivačicu su, uz brojne građane, pozdravili gradonačelnik Mario Kordić, predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić, kao i veliki broj gradskih vijećnika te predsjednik Sportskog saveza, Senad Kevelj.

Poseban dan za Mostar

Mlada šampionka je tokom obraćanja u svom rodnom gradu kazala da je ponosna zbog osvojenih medalja.

-Ovaj osjećaj je neopisiv. Ponosna sam i zadovoljna. Hvala svima koji su došli i svima koji su mi priredili doček u mom Mostaru. Veoma sam sretna, zadovoljna i ponosna zbog medalja iz Rima. Sada slijede Olimpijske igre u Tokiju na kojima imam cilj otići u polufinale. Drago mi je što vas uveseljavam i hvala vam svima, kazala je mlada šampionka svojim sugrađanima.

Kordić je kazao da je ovaj dan poseban za Mostar.

- Danas smo mi Mostarci preponosni. To nam je priuštila Lana sa svojim timom, a zahvalio bi se obitelji koja je puno toga uložila jer su uz skromne uvjete koje im daje Mostar iznašli snage i uradili veliku stvar. Tako ovih dana Mostar obara toplinske rekorde, a Lana evropske rekorde u plivanju, na čemu joj čestitam, kazao je Kordić.

Kordić , Marić i Kevelj su kazali da će se potruditi poboljšati uvjete za rad, kako za Lanu, tako i za druge sportiste.

Molba Đedovića

Predsjednik Plivačkog kluba „Orka“, Damir Đedović zamolio je gradske vlasti da naprave olimpijski bazen, kako bi Lana i svi drugim sjajni plivači iz Mostara imali neophodne uvjete za trening.

Bila bi velika šteta kada Grad Mostar svog najvećeg ambasadora ne bi na pravi način iskoristio i pružio sve uvjete za njen daljnji razvoj. Nema tog grada u kojem Lana ne može biti, ali Lana želi ostati u Mostaru, to žele njeni roditelji i to želimo svi mi-poručio je Đedović.

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 200 metara leptir, nakon čega je bila srebrena u disciplini 50 metara leptir, a kruna takmičenja došla je 11. jula kada je postala prvakinja u disciplini 100 metara leptir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.