KATASTROFA

Rusija obavijena tugom: Horor nesreća automobiliste i svjetske rekorderke

Izgubili kontrolu nad vozilom s kojim su udarili u banderu i na kraju nisu uspjeli da se izvuku

Vozilo u plamenu / Igušina. NEWSRUSSIA

E. Ćosić

13.7.2021

Rusiju je u nedjelju večer pogodila strašna nesreća, kada su život izgubili tamošnji poznati automobilista Ivan Kurenbin i motociklistkinja Tatjana Igušina, inače svjetska rekorderka.

Njih dvoje su bili u Poršeu 911 Turbo koji je tokom vožnje, usljed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu i udario u stub pored puta. Prema izveštaju tamošnje policije, vozač je stisnuo papučicu do kraja, a da se zatim nešto dogodilo što ga je spriječilo da vozilo zaustavi.

Izletjeli su sa puta, udarili u stub, a automobil se u trenutku zapalio. Uslijedila je svirepa smrt za Ivana i Tatjanu s obzirom na to da nisu stigli da izađu iz vozila i da su živi spaljenji.


Policija ih je jedva identifikovala, trenutno se vrši DNK pregled, dok je i dalje ostala sumnja da li su bili pod dejstvom alkohola. Takođe, radi se na tome da identifikuju vozača, jer se zbog ugljenisanih tijela ne zna ko je upravljao, i ko će biti proglašen krivim za nesreću.

Što se tiče Ivana, on je bio poznati automobilista i preduzetnik. Imao je 36 godina i sin je Vladimira Kurenbina - nekadašnjeg šampiona SSSR-a u umetničkom klizanju. Bio je veoma popularan vozač automobila i poznat po tome što je brzo vozio, ali sa izrazitom lakoćom. Međutim, ovoga puta njegovo umijeće i brza vožnja završeni su tragedijom.

Tatjana je takođe bila poznata ličnost. Imala je 32 godine. Vlasnica je svjetskog rekorda za putovanje motociklom oko sveta. Za samo 18 dana prešla je skoro 25.000 kilometara, prenosi "Telegraf.rs".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.