BIH IMA SEDMA PREDSTAVNIKA

Kanton Sarajevo podržao bh. sportiste koji će nastupiti u Tokiju

Vlada KS sa 500.000 KM podržala naše olimpijce

BiH će predstavljati sedam sportista. OK BIH

E. Ćosić

16.7.2021

Kanton Sarajevo je sa pola miliona KM podržao bosanskohercegovačke sportiste koji će se takmičiti na predstojećim olimpijskim igrama u Tokiju. 



Kako je saopćeno iz Vlade KS, u ime kantonalne vlade i Ministarstva kulture i sporta na ispraćaju olimpijaca se obratio resorni ministar Samir Avdić. Poželio im je što bolje sportske rezultate i uspjeh, da dostojanstveno i predano, u olimpijskom duhu, predstavljaju sebe i svoju državu na ovoj najvećoj svjetskoj smotri sporta. Podsjetio je da je Kanton Sarajevo sa 500 000 KM pružio, kako je izjavio, ozbiljnu finansijsku podršku našem timu i sportistima.

- Vlada Kantona Sarajevo i ovo ministarstvo su naše olimpijce i paraolimpijce podržali sa po 250.000 KM, za njihove pripreme i odlazak na Olimpijadu i Paraolimpijske igre, čime smo pokazali da smo jedini nivo vlasti u državi koji je odgovorno podržao naše najbolje sportiste. Svim takmičarima i našem olimpijskom timu upućujemo iskrene želje da u Tokiju postignu svoje najbolje rezultate", poručio je ministar Avdić. 

Inače, Bosnu i Hercegovinu u Tokiju predstavljat će atletičar Amel Tuka, džudistkinja Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.