BIH IMA SEDMA PREDSTAVNIKA

Kanton Sarajevo podržao bh. sportiste koji će nastupiti u Tokiju

Vlada KS sa 500.000 KM podržala naše olimpijce

E. Ćosić

BiH će predstavljati sedam sportista

Foto: OK BIH


Kanton Sarajevo je sa pola miliona KM podržao bosanskohercegovačke sportiste koji će se takmičiti na predstojećim olimpijskim igrama u Tokiju. 

Kako je saopćeno iz Vlade KS, u ime kantonalne vlade i Ministarstva kulture i sporta na ispraćaju olimpijaca se obratio resorni ministar Samir Avdić. Poželio im je što bolje sportske rezultate i uspjeh, da dostojanstveno i predano, u olimpijskom duhu, predstavljaju sebe i svoju državu na ovoj najvećoj svjetskoj smotri sporta. Podsjetio je da je Kanton Sarajevo sa 500 000 KM pružio, kako je izjavio, ozbiljnu finansijsku podršku našem timu i sportistima.

- Vlada Kantona Sarajevo i ovo ministarstvo su naše olimpijce i paraolimpijce podržali sa po 250.000 KM, za njihove pripreme i odlazak na Olimpijadu i Paraolimpijske igre, čime smo pokazali da smo jedini nivo vlasti u državi koji je odgovorno podržao naše najbolje sportiste. Svim takmičarima i našem olimpijskom timu upućujemo iskrene želje da u Tokiju postignu svoje najbolje rezultate", poručio je ministar Avdić. 

Inače, Bosnu i Hercegovinu u Tokiju predstavljat će atletičar Amel Tuka, džudistkinja Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.

Više o temi Olimpijski komitet BiH

NA VRH

Podijeli članak na