SPEKTAKL NBA LIGE

Nestvarni Janis donio titulu Milvokiju

Broj 50 je definitivno broj večeri, jer je upravo toliko poena ubacio bez dileme najbolji igrač meča

Janis Adetokumbo odigrao je spektakularan meč. AFP

Fu. M.

21.7.2021

Pobjedom od 105:98 u šestom meču finalne serije NBA lige, Milvoki baksi osvojili su titulu šampiona poslije ravno pola vijeka čekanja. MVP finala Janis Adetokumbo odigrao je spektakularan meč i sa 50 poena vodio svoj tim do prstena.

Ekipa iz Viskonsina iskoristila je priliku da u svom, dupke punom ”Fiserv forumu” dođe do četvrte pobjede u finalnoj seriji (4-2) i titule koja se čekala ravno 50 godina.

Broj 50 je definitivno broj večeri, jer je upravo toliko poena ubacio bez dileme najbolji igrač meča, ali i čitave finalne serije - Janis Adetokumbo, prenosi RTS.

Grk je u meču odluke igrao svoju najbolju košarku u životu, te je pored šuta iz igre (16 od 25), imao i 14 skokova, dvije asistencije i čak pet blokada.

U meču koji je bio mnogo ujednačeniji i neizvjesniji nego što to možda konačni rezultat kazuje, Janisu je najveću podršku jutros pružio Bobi Portis sa 16 poena u vrlo bitnim momentima odlučujućeg duela, dok je Kris Midlton na kraju došao do 17. Plejmejker Džru Holidej je uz 12 poena podijelio 11 asistencija.

U redovima Sansa, koji su izgubili i treće finale u historiji franšize, veteran Kris Pol je ubacio 26 poena, dok je Devin Buker uz veoma loš procenat uspješnosti u šutu na kraju došao do 19 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.