EVROPSKO PRVENSTVO

Bh. odbojkašice počele pripreme: Radišković dolazi naknadno

Selektor Stevan Ljubičić za EP je pozvao 17 igračica, a u Beograd će putovati njih 14

Er. B.

“Zmajice” su sinoć odradile prvi trening na Ilidži

Foto: Arhiva


Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila na Ilidži i počela pripreme uoči Evropskog prvenstva koje se od 18. avgusta do 4. septembra igra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

Naše djevojke su ostvarile odlične rezultate ove godine, prvo uspješno odrađenim kvalifikacijama i plasmanom na EP, a potom i osvajanjem Srebrene lige na F4 turniru u Mariboru (Slovenija).

“Zmajice” su sinoć, pod vodstvom selektora Stevana Ljubičića, odradile prvi trening, a odazvale su se sve igračice osim Anđele Radišković koja dolazi u ponedjeljak. Za razliku od prethodnih okupljanja nedostaju Jelena Mlađenović (Južna Koreja) i Iman Isanović (SAD) koje nisu članice udarne postave, ali su ipak bile važan dio tima.

Selektor Stevan Ljubičić za EP je pozvao 17 igračica, a u Beograd će putovati njih 14. To su - tehničari: Milana Božić, Ajla Hadžić, Tamara Đapa; primači servisa: Edina Begić, Anđelka Radišković, Vanja Džida, Anđela Kovač, Ivana Radović; korektori: Dajana Bošković, Elena Babić; srednji blokeri: Ajla Paradžik, Edina Selimović, Žana Dragutinović, Ela Klopić; libero: Milica Ivković i Dženita Rašidović.

Više o temi Ženska odbojkaška reprezentacija BiH

NA VRH

Podijeli članak na