RUKOMET

Vogošća osigurala bitan potpis za narednu sezonu

Bivši reprezentativac BiH ostaje u klubu

Čelica: Iskusni rukometaš i naredne sezone "Voger". FACEBOOK

E. Ćosić

26.7.2021

Rukometni klub Vogošća danas je obezbijedio jako bitan potpis uoči nove sezone. Naime, iskusni rukometaš i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Duško Čelica produžio je ugovor na još jednu godinu.

Prekaljeni rukometaš je i u minuloj sezoni bio jedan od najboljih pojedinaca tima koji sa klupe predvodi Adem Bašić. Za trenera "Vogera" dobra vijest je, kako je klub objavio na zvaničnoj Facebook stranici, da je zadržan igrački kadar iz prošle sezone.

- Duško Čelica ostaje i sljedeću sezonu u Vogošći. Naš najbolji igrač i jedan od najboljih igrača u Premijer ligi BiH Duško Čelica potpisao je ponovnu saradnju sa RK Vogošća i time obradovao sve simpatizere našeg kluba. Ekipa RK Vogošća ostaje u istom sastavu kao i prošle godine. Idemo dalje zajedno sa našim Duletom - navedeno je u objavi kluba.

Inače, Vogošća je u prošloj sezoni završila na 5. mjestu, sa svega tri poena manje od mjesta koje je vodilo u kvalifikacije za Evropski kup. Što se Čelice tiče, on je u svojoj karijeri igrao za mnogo klubova: Kozara, Cimos, Maribor, sarajevska Bosna, Red Armi Katar, El Jaiš, Ćezon Ren, Zagreb, Ajzenah, Dobrogea Sud, Hapoel Rišon LeZion, te Slaviju prije dolaska u Vogošću.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 35 utakmica, a ostat će upamćen po prvom golu bh. državnog tima na velikim takmičenjima (Svjetsko prvenstvo 2015., BiH - Iran 30:25).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.