POBJEDNIK RIJEŠEN U FINIŠU

Rukometni klasik nakon preokreta pripao Špancima

Izabranici Hordija Ribera savladali Norvešku

Makeda: Dva pogotka iskusnog rukometaša. TWITTER

E. Ćosić

26.7.2021

Rukometni turnir na ovogodišnjim Olimpijskim igrama već od samog starta počeo je gledateljima pored malih ekrana nuditi uzbudljive i neizvjesne utakmice. Jedna takva bila je pravi klasik i derbi Španije i Norveške, koji je na kraju nakon preokreta prišao Špancima rezultatom 28:27 (13:14).

Norvežani su odlično otvorili meč, te se već na samom početku rezultatski odlijepili. Imali su +4 (5:1). Sander Sagosen i društvo su držali prednost sve do završnice prvog dijela, kada su Španci istopili prednost i potpuno se vratili u meč (11:11). Na kraju su na odmor Norvežani ipakotišli sa golom viška.

Izabranici Kristijana Bergea (Christian) dobro su ušli i u nastavak, a onda je uslijedio pad igre što su Španci iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist. U jednom trenutku su izabranici Hordija Ribere (Jordi) imali i +3 (25:22), ali su Norvežani smanjili zaostatak na samo jedan gol. Do posljednjeg napada "Crvene furije" bilo je neriješeno 27:27, ali onda su dvostruki evropski prvaci preko Abelja Gomeza (Abello) došli do gola i do pobjede nad velikim rivalom.

Do nje su je predvodili Adria Figueras sa deset pogodaka, Antonio Garsija (Garcia) je dodao pet, a po četiri gola postigli su Abeljo Gomez i Anhel Fernandez (Angel). Na drugoj strani istakli su se Magnus Jondal sa devet golova, dok je Sander Sagosen meč završio sa šest pogodaka. Briljirali su i golmani. Rodrigo Korales (Coralles) je meč završio sa 16 odbrana, a Tobjorn Bergerud je na drugoj strani ostvario jednu više.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.