RUKOMETNI TURNIR NA OI

Francuzima pripao derbi dana, Druks tragičar Njemačke

"Trikolori" stopostotni nakon tri odigrane utakmice

Nikola Karabatić: Postigao dva gola. TWITTER

E. Ćosić

28.7.2021

U susretu 3. kola i derbiju dana rukometaši Francuske savladali su Njemačku sa 30:29 (16:13). "Trikolori" su tako zadržali maksimalan učinak i obezbijedili plasman u četvrtfinale, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali su se Francuzi opustili u finišu meča.

Francuska je većim dijelom utakmice držala prednost, a tokom prvog dijela imala je i četiri gola viška. Ipak u finišu su Nijemci uspjeli istopiti zaostatak. Početkom drugog dijela njemački rukometaši su kreirali preokret i nakratko preuzeli vodstvo (19:18). Nakon toga je uslijedio period koji je obilovao greškama njemačkih igrača, a Francuzi su to kažnjavali surovim kontrama.

U posljednjih 15 minuta meča odvajaju se na tri gola razlike, ali su Nijemci držali priključak zahvaljujući sjajnom Andreasu Volfu (Wolf). Međutim, Pol Druks (Paul Drux) je upropastio tri napada Njemačke, nakon što je tri lopte bacio u aut, od čega dvije u posljednjih minut i pol pri rezultatu 28:28. Francuzi su uvezali dva pogotka, došli na +2 u samom finišu, a Nijemci su uspjeli tek ublažiti poraz. 

Najefikasniji u francuskom timu bio je Dika Mem sa šest pogodaka, pet je dodao Ugo Deska (Hugo Descat), te četiri Mišel Gigu (Michel Guigou). Vinsent Džerar (Vincent Gerard) je upisao devet odbrana. Na drugoj strani, Timo Kastening je postigao sedam golova, dok je Štefen Vajnhold (Steffen Weinhold) dodao jedan manje.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.