RUKOMET

Dvostruki prvak Evrope ispunio ultimatum za igranje Lige prvaka

Vardar je riješio dugovanja koja su bila jedini uslov za igranje u najelitnijem klupskom takmičenju

Vardar ima titule prvaka iz 2017. i 2019. godine. ARHIV

E. Ćosić

29.7.2021

Čelni ljudi rukometnog kluba Vardar su u proteklih mjesec dana muku mučili sa dugovanjima zbog kojih im je Evropska rukometna federacija (EHF) prijetila oduzimanjem mjesta u Ligi prvaka.

Međutim, čelnici dvostrukog evropskog prvaka predvođeni predsjednikom Mihajlom Mihajlovskim, pronašli su rješenje za spor sa EHF-om. Klub i igrači su pronašli zajedničko rješenje i stari dugovi dugovi iz ere Sergeja Samsonenka su regulisani.

- Sve ovo vrijeme smo bili u komunikaciji sa EHF-om, pronađeno je zajedničko rješenje, tačnije varijanta koja odgovara i igračima, i EHF-u i klubu, tako da mogu potvrditi da će Vardar naredne sezone igrati u Ligi prvaka - rekao je Mihajlovski za "Gol.mk".

Podsjećamo, EHF je prije tačno mjesec dana dao ultimatum Vardaru da do 27. jula izmiri dugovanja u vrijednosti od milion eura, jer da nije, evropski prvak iz 2017. i 2019. godine ne bi bio registrovan za evropska takmičenja u novoj sezoni. Da kojim slučajem Vardar nije riješio dugovanja, njegovo mjesto u Ligi prvaka pripalo bi novom prvaku Slovenije Gorenju Velenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.