EUFORIJA

Stotine navijača jutros dočekale igrače Veleža na mostarskom aerodromu

demo sada odmoriti, u ponedjeljak nas također očekuje prvoligaška utakmica, kazao Radovac

Veliko slavlje i u svlačionici. Printscreen

Fu. M.

30.7.2021

Stotine navijača dočekalo je rano jutros igrače Veleža na mostarskom aerodromu, nakon spektakularne pobjede nad AEK-a.

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić ozjavio je da je atmosfera predivna te da još uvijek nisu svjesni kakav su rezultat ostvarili.

- Kad smo primili gol u 98. minuti Većina bi poklekla i rekla, evo, to je to, kraj, međutim imali smo još snage i onda sam u jedanaestercima momcima rekao: Ovo je naše i ne može nam niko ukrasti, ovo je negdje zapisano, sve smo mi ovo zaslužili. Hvala dragom Bogu, nagradio nas je i prošli smo dalje. Kad opet sve uzmem u obzir, mislim zasluženo i to je još jedna veličina. U ovih 210 minuta utakmice s AEK-om, možda 30-ak minuta da smo bili u podređenom položaju, ostalo smo igrali ravnopravno i sigurno  - kazao je Duduć.

Kapiten tima Samir Radovac najavljuje još jednu tešku prepreku u Švedskoj.

- Ako ponovimo ovu igru rezultat će doći. Idemo sada odmoriti, u ponedjeljak nas također očekuje prvoligaška utakmica, idemo na našu zadanu igru, na našu pobjedu i nadam se da će tako i biti - kazao je Radovac.

Direktor FK Velež Džemil Šoše izjavio je da je AEK bio veoma težak protivnik.

- Devet minuta nadoknade i onda u 98. minuti primate gol. Na korak ste do historijskog uspjeha i onda vam se ruše snovi. Hvala Bogu ostali smo jaki, snažni i završili onako kako smo zamislili, u našu korist - kazao je Šoše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.