RUKOMET

Proslavljeno ime preuzelo vođenje MRK Goražde

Kasim Kamenica novi predsjednik kluba sa Drine

Kamenica: Vratio se u bivši klub. ARHIV

E. Ćosić

31.7.2021

Proslavljeni rukometni stručnjak Kasim Kamenica vraća rukometnom poslu. Dugogodišnji rukometni trener novi je predsjednik MRK Goražde.

Goraždaci su u minuloj sezoni završili na 2. mjestu iza sarajevske Bosne, a u narednoj će se pokušati domaći plasmana u elitni razred bh. rukometa. Proteklih dana bilo je radno u muškom rukometnom klubu Goražde, gdje je održana izvještajno-izborna skupština kluba te je nakon dugo vremena izabrana nova uprava kluba.


Ogromno iskustvo

Nova uprava želi da MRK Goražde igra značajnu ulogu u bh. rukometu, te da se vrate stari sjaj i ugled. On je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalih, vodio Pelister, Vardar, sarajevsku Bosnu, Celje, Nekse, Lovćen, Pelister, Zagreb, Vojvodinu, u periodu od 2014. do 2016. je vodio Goražde, a posljednji angažman imao je prije dvije godine u Vogošči.

Vodio je mladu selekciju bivše Jugoslavije, reprezentaciju Slovenije u dva navrata, a bio je selektor i naše zemlje, te Crne Gore.

Nova uprava kluba

Inače, za potpredsjednika izabran je Ernest Imamović (gradonačelnik Grada Goražda), za drugog potpredsjednika ostavljeno je upražnjeno mjesto generalnog sponzora koji će biti predstavljen u narednom periodu.

Pored predsjednika i potpredsjenika izabrani su i ostali članovi UO: Nermin Mujezinović, Edin Aganović, Amir Ćoralić, Nezim Alagić, Mirsad Agović, Nasko Krajišnik, Dina Ušanović, prenosi "Goražde online".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.