NAKON NEUSPJEHA

Najbolja hrvatska atletičarka ostala bez medalje, pa zaplakala pred kamerama

Sandra Perković nije uspjela doći do očekivane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Perković nije uspjela zadržati suze prilikom davanja intervjua. HRT / SCREENSHOT

E. Ćosić

2.8.2021

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nije uspjela doći do očekivane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona je s daljinom 65.01. metara osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska.

Nakon zlata osvojenog u Londonu i Riju, Perković je propustila odličnu priliku da postane prva atletičarka u historiji koja je uvezala tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Hrvatica nije krila razočarenje dok je davala izjavu, a emocije su je preplavile na kraju intervjua, kada nije uspjela zadržati suze.

- Ne mogu reći da sam ponosna, nisam bila na niovu. Teško takmičenje, nije to opravdanje. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode, drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrijali smo se, ohladili... Krug nije bio dobar - rekla je Perković te dodala:

- Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mjesto nije loše, ali nisam to ja. Koncentrirati se moram, vratiti doma i idemo dalje. Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, odgođene su bile Igre, ponovno se moraš fokusirati, tražiti žar... Borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put - zaključila je Hrvatica, a onda zaplakala.

Inače, zlato je osvojila Amerikanka Valerie Alman (Allman) sa 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenc (Pudenz) sa 66.86 metara, dok je bronza otišla u ruke Kubanke Jaime Perez (Yaime) sa 65.72 metara

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.