OLIMPIJSKE IGRE

Nizozemka koja je obilježila dan na Igrama otkrila: Ne bih uspjela da nije bilo kafe

Nizozemska atletičarka Sifan Hasan u kvalifikacionoj utrci na 1.500 pala 300 metara od cilja, ali na kraju ipak slavila

Sifan Hasan: Slavila u utrci nakon što je pala na 300 metara od cilja. TWITTER

E. Ćosić

2.8.2021

Nizozemska atletičarka Sifan Hasan (Hassan) stigla je do zlatne medalje na 5.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, ova dugoprugašica je u centar pažnje dospjela nakon kvalifikacione utrke na 1.500 metara.

Naime, na 300 metara do cilja, ona se sudarila sa rivalkom i pala, međutim nije izgubila ritam i odustala, već se pridigla i nastavila trčati kao da se ništa nije dogodilo. Na kraju je uspjela sa pretposljednjeg mjesta prestići sve rivale i na kraju na jedan nevjerovatan način doći do nevjerovatne pobjede.


Nakon kvalifikacione utrke na 1.500 metara, ona je nešto kasnije pobijedila u finalnoj trci na 5.000 metara, a nakon trijumfa rekla je kako ne bi uspjela da nije bilo kafe.

- Ne mogu da vjerujem! Svu svoju energiju sam potrošila jutros, bila sam umorna. Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Kada sam pala, osjećala sam se užasno. Nisam mogla ni da zamislim da ću biti olimpijska šampionka. Mnogo sam energije potrošila ujutro, nisam osjećala noge. Prije finala me nije bilo briga… Bila sam toliko umorna. Da nije bilo kafe, ne bih bila olimpijska šampionka - poručila je maestralna nizozemska atletičarka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.