VELIKI USPJEH

Pezer nakon plasmana u finale: Presretan sam što će se zastava BiH naći u finalu

Pezer je u drugoj seriji kvalifikacijske grupe B bacio hitac od 21,33 metra i prebacio normu od 21,20 m

FENA

Pezer: Treće mjesto u ukupnom poretku polufinala

Foto: FACEBOOK


Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer plasirao se u finale bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sjajan rezultat posvetio je svim ljudima u domovini.

Pezer je u drugoj seriji kvalifikacijske grupe B bacio hitac od 21,33 metra i prebacio normu od 21,20 m.

- Presretan sam zbog mojih Bosanaca i Hercegovaca što sam im ovaj dan učinio ljepšim, što će se zastava Bosne i Hercegovine naći u finalnoj seriji discipline bacanja kugle u Tokiju. A u finalu sve je moguće, ko zna šta se može desiti uz malo sportske sreće", izjavio je Pezer nakon hica.

Pezer je imao treći rezultat u kvalifikacijama, a bolji bolji od njega bili su samo Novozelanđanin Tomas Volš (Thomas Walsh, 21,49) i Amerikanac Rajan Kruzer (Ryan Crouser), koji je imao najbolji hitac dužine 22,05.

Još trojica takmičara prebacila su normu - Italijan Zane Weir (21,25), Brazilac Darlan Romani (21,31) i Egipćanin Mostafa Amr Hasan (21,23), dok su se u finale po rezultatu plasirali još Nigerijac Čukvuebuka Enekveči (Chukwuebuka Enekwechi, 21,16), Južnoafrikanac Kajl Bliginaut (Kyle, 20,97), Novozelanđanin Džako Gil (Jacko Gill, 20,96), Armin Sinančević (20,96), Džo Kovać (Joe Kovacs, 20,93) i Pejton Oterdal (Payton Otterdahl, 20,90).

Pezer je pored Amela Tuke jedini bh. atletičar koji je izborio finale takmičenja na Olimpijadi u Tokiju.

Finale kugle na rasporedu je u četvrtak, 5. augusta.

Više o temi Mesud Pezer

BACANJE KUGLE
Mesud Pezer izborio finale Olimpijade
NA VRH

Podijeli članak na