OKONČANA DRAMA

Cimanovskaja konačno napustila Tokio i otputovala u Varšavu

Nakon što je nastala cijela međunarodna drama, Cimanovskaja je na kraju zaštitu dobila u ambasadi Poljske u kojoj je provela dva dana

Bjeloruskinja na tokijskom aerodromu. AFP

M. K.

4.8.2021

Bjeloruska atletičarka Kristina Cimanovskaja (Krystsina Tsimanouskaya) napustila je ambasadu Poljske u Tokiju gdje je pronašla zaštitu nakon što je odbila da se vrati u svoju zemlju, o čemu smo već pisali ranije.

Nakon što je nastala cijela međunarodna drama Cimanovskaja je na kraju zaštitu dobila u ambasadi Poljske u kojoj je provela dva dana.

Kombi sa zatamnjenim staklima je uz pratnju policije napustio zgradu ambasade Poljske, a policija  Tokija potvrdila je medijima da je Cimanovskaja bila u tom kombiju.

Bjeloruskinja se zaputila u Varšavu gdje je sve organizovano za izdavanje vize ovoj atletičarki, koja je najavila i obraćanje medijima.

Podsjetimo, sprinterica, koja je trebala nastupiti u atletskoj utrci na 200 metara na Igrama u Tokiju, rekla je da joj je trener došao u sobu i zatražio da se spakuje te da "odlukom iz vrha" mora nazad u zemlju. Razlog su, po njenim riječima, bile neke kritike koje je izrekla na račun trenera i vodstva reprezentacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.