DIRLJIV STATUS

Tukin prijatelj podsjetio na veliku nesreću od prije sedam godina: Zlatan momak, bio i ostao

Nermin Alibašić podsjetio je na ulogu našeg najboljeg atletičara u pomaganju unesrećenog stanovništva

Alibašić i Tuka. AVAZ

E. Ćosić

4.8.2021

Nekada talentirani tuzlanski atletičar Nermin Alibašić napisao je dirljiv status i podsjetio na tešku nesreću koja je prije sedam godina pogodila Bosnu i Hercegovinu. Podsjetio je na ulogu Amela Tuke u pomaganju unesrećenog stanovništva.

- Zlatan momak bio, zlatan momak ostao. Prva fotografija napravljena je prije sedam godina kad su Bosnu i Hercegovinu pogodile nezapamćene poplave i kad su aktivirana brojna klizišta i nakon historijskog trećeg vremena u Evropi na 800 m (1:42,51), a druga fotografija je napravljena prije nekoliko dana kada je slavio prolazak u historijsko finale na najvećoj sportskoj smotri o kojoj sanja svaki profesionalni sportista - piše Alibašić te dodaje:

- Jedina razlika na ove dvije fotografije je ta što je nekad imao više kose nego sad. Amel nosi nešto mnogo vrednije od medalje osvojene na Olimpijskim igrama. Titule se osvajaju i gube. Međutim, jednu nikad neće. Titula čovjeka, insana, se teško osvaja, a lahko gubi. On je sigurno čuva i čuvao je kad je ostvarivao mnogo bolje rezultate i kad je dostizao najsjajnije vrhove evropske i svjetske atletike.

Tuka: Prije sedam godina i sad. AVAZ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.