GASI SE OLIMPIJSKI PLAMEN

Spektakularnom ceremonijom zatvorene su Olimpijske igre u Tokiju

Na konačnoj tabeli osvajača medalja na Olimpijskim igrama najuspješniji su bili američki olimpijci s 39 zlata, 41 srebrom i 33 bronze

Piše: M. K.

8.8.2021

Japanci su se potrudili da ceremonija  izgleda fantastično - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Gašenjem olimpijskog plamena u Tokiju bit će zaključena svečana ceremonija zatvaranja ljetnih Olimpijskih igara, koja je počela u podne po našem vremenu.

Kao i na početku Igara, ceremonija je urađena spektakularno, uz specijalne efekte neviđene do sad, a vrhunac je veliki vatromet sa Olimpijskog stadiona u Tokiju.

Na žalost, ni ovog puta naša zemlja nije osvojila nijednu medalju na Igrama, a na novu šansu čekat ćemo do 2024. i Igara u Parizu. Inače, zastavu BiH na ceremoniji zatvaranja nosio je bh. aletičar Amel Tuka.

Na konačnoj tabeli osvajača medalja na 32. Olimpijskim igrama najuspješniji su bili američki olimpijci s 39 zlata, 41 srebrom i 33 bronze. Druga je Kina s 38 zlatnih medalja, 32 srebrne i 18 bronzanih.

Na Olimpijskim igrama učestvovalo je 11.000 sportista iz više od 200 zemalja u 46 olimpijskih disciplina.

Ovogodišnje Igre ostat će upamćene i po tome što su održavale uz stroge epidemiološke mjere jer je gledaocima bilo zabranjeno prisustvo na borilištima.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.