NAZVAN JE "KRETENOM IGARA"

Kontroverzni Francuz se oglasio: Izvinjavam se svima, samo sam pokušavao da uhvatim flašicu

Amdunijev potez postao je viralan veoma brzo po završetku maratonske muške trke na Olimpijskim igrama u Tokiju

Amduni izazvao skandal na Olimpijadi. Agencije

M. K.

9.8.2021

Francuski maratonac Morhad Amduni (Amdouni) koji je u centar pažnje došao zbog obaranja flašica sa vodom na jednom od punktova za osvježenje, rekao je da se sve dogodilo sasvim slučajno i bez ikakve namjere, prenio je SK.sr.

Amdunijev potez postao je viralan veoma brzo po završetku maratonske muške trke na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ubrzo su slijedili i negativni i osuđujući komentari na račun Francuza za kojeg je čak predložena i medalja za "kretena Igara" od strane jednog britanskog sportskog komentatora.

Sada se javio i sam Amduni te objasnio kako nije imao namjeru da nekome onemogući da dođe do vode.

- Kako bi flašice sa vodom bile svježe one se potapaju u vodu i zbog toga su klizave. Mislim da je svima jasno da sam samo pokušavao da uzmem jednu flašicu na prednjem dijelu reda u kome su složene, ali tako su poredane da nisam uspio i dotakao sam više njih, rekao je Amduni.

- Uz vrućinu i vlagu gubio sam prisebnost i energiju. Želio bih da se izvinim svim trkačima. U jednom trenutku sam pokušao da držim jednu flašicu, ali sam je ispustio. Nije bilo lako, samo sam pokušavao da izdržim. U principu, uvijek tokom trke pokušavam da podijelim vodu sa drugima kako bismo svi ponosno mogli da se borimo za svoje boje, zaključio je Francuz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.