RUKOMET

Slavlje za Perića i Građana: Pelisteru trofej nakon 16 godina posta

Tim iz Bitolja pobijedio Vardar u Superkupu Makedonije

Pelister: Veliko slavlje nakon pobjede. GOL.MK

E. Ćosić

11.8.2021

Eurofarm Pelister za koji igraju naši reprezentativci Josip Perić i Elmir Građan ubjedljivo je savladao najvećeg rivala Vardar sa 31:22 (14:14) i tako osvojio Superkup Makedonije.

Odlično drugo poluvrijeme tima iz Bitolja koji je tako stigao do prvog trofeja nakon 16 godina posta. Ovo je ujedno bila i najava borbe za pehare u narednoj sezoni.

Poslije izjednačenog prvog poluvremena u kojem se smjenjivalo vodstvo, u drugom je uslijedila dominacija Pelistera. Mađarski golman Marton Sekeli (Szekely) se razbranio, a deset minuta u nastavku već je bilo pet golova viška na strani njegovog tima. 

Ni legendarni Veselin Vujović nije uspio razdrmati rukometaše Vardara. Na kraju uvjerljiva pobjeda Pelistera koji je prekinuo trogodišnju dominaciju Vardara u ovom takmičenju, nakon što je prethodno Metalurg 2017. osvojio Superkup.

Bh. reprezentativac Josip Perić bio je jedan od najboljih pojedinaca pobjedničkog tima. On je postigao pet golova, jedan manje od Stipe Mandalinića koji je bio najefikasniji u Pelisteru. Golman Sekelji je zabilježio 12 odbrana, dok se na drugoj strani istakao iskusni Timur Dibirov sa sedam golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.