SLOVAČKA

Sejfo Šehović ponovo najbolji na Viktorija kupu

Treći put sam učestvovao na Viktorija kupu i osvojio zlatnu medalju - prvo mjesto i pehar za apsolutno prvo mjesto, ali najveće moje priznanje je što se naša zastava opet našla među zastavama Evropske unije, rekao je Šehović

Šehović: Velika mi je čast što je zastava naše BiH na mojim takmičenjima obišla cijeli svijet. Victoria Cup

Piše: Er. B.

13.8.2021

Bh. takmičar u sportovima snage Sejfo Šehović na "Victoria Cupu" u Slovačkoj osvojio je zlatnu medalju i pehar za apsolutno prvo mjesto u disciplini deadlift.

- Treći put sam učestvovao na Viktorija kupu i osvojio zlatnu medalju - prvo mjesto i pehar za apsolutno prvo mjesto, ali najveće moje priznanje je što se naša zastava opet našla među zastavama Evropske unije, rekao je Šehović i dodao: 

- Sada je bio sa mnom i moj trener Fuad Mandić kojem se i ovim putem puno zahvaljujem. U Slovačku sam otišao od svojih finansijskih sredstava i časno predstavljao najbolju zemlju na svijetu - našu Bosnu i Hercegovinu.

Iako je u martu ove godine bio zaražen koronavirusom, Šehović je ponovo osvajio najsjajnije odličja.

- Poslije preboljene korone i upale pluća, vraćam se hvala Bogu... Velika mi je čast što je zastava naše BiH na mojim takmičenjima obišla cijeli svijet i našla se tamo gdje nikada nije bila - zaključio je Šehović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.