BEOGRAD

Bh. odbojkašice poražene u prvom kolu Evropskog prvenstva

Od naše reprezentacije u tri seta bolji je bio branitelj naslova, tim Srbije

Sestre Bošković na suprotnim stranama. ANADOLIJA

Piše: E. Ćosić

19.8.2021

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom kolu Evropskog prvenstva. U susretu odigranom u beogradskoj Areni bolja u tri seta bila je selekcija Srbije, branioc naslova prvaka i bronzani tim minulih Olimpijskih igara. 

Po setovima je bilo 25:11, 25:18 i 25:14. 

Meč je obilježio i okršaj sestara Bošković, Dajane u dresu BiH i Tijane u dresu Srbije. Upravo je Tijana na startu prvog seta napravila razliku, te svoj tim rezultatski odlijepila. Pri rezultatu 4:3 uzela je loptu i odservirala tri uzastopna asa. 

Srbija je otišla na 8:3, a onda je naša selekcija uvezala poene na mreži, te spustila na 9:6. I to je bilo sve što su izabranice Stevena Ljubičića napravile u prvom setu.

U drugom mnogo bolja igra naših odbojkašica, koje su popravile svoj servis. U prvoj polovici druge dionice naš tim je držao prednost, a najveću je imao od tri poena pri rezultatu 8:5. Nakon toga su reprezentativke Srbije ušle u seriju, da bi na kraju drugi set privele u svoju korist sa rezultatom 25:18.

U trećem setu Srbija je slavila sa 25:14. Naše odbojkašice će šansu tražiti u narednim mečevima. Za dva dana igramo sa Azerbejdžanom (subota), u ponedjeljak je susret sa Francuskom, a odmah sutra bh. reprezentacija igra sa Belgijom. Posljednji meč grupne faze zakazan je za utorak, kada naš tim igra protiv Rusije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.