ODBOJKA

Dajana Bošković: Bilo mi je smiješno kada sam izblokirala sestru Tijanu

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva obilježio je i duel sestara Bošković, Tijane i Dajane

Dajana Bošković: Prvi reprezentativni duel protiv sestre Tijane. CEV

E. Ćosić

19.8.2021

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva u odbojci obilježio je i duel sestara Bošković, Dajane koja nastupa za BiH i Tijane, koja je predvodila Srbiju sa 16 poena. Dajana je za bh. tim zabilježila 14 poena. Inače, ovo je bio prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou.

- Mi smo na terenu isključivo protivnice, ali mi je drago što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u našoj grupi i što imam priliku da se sastanem sa sestrom, rekla je Tijana, prenosi "Sport Klub".



Blokada meča

U jednom momentu Dajana je izblokirala mlađu sestru, poslije čega su sestre Bošković razmijenile ‘značajne poglede’.

- Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo emocije su mi bile baš pomiješane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge, otkrila je Dajana i dodala:

- Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smiješno, nego kao vau. Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijale… Bilo je sve u svemu veoma zanimljivo - rekla je Dajana, koja se osvrnula na očekivanja od predstojećih susreta:

Nismo bile rasterećene

- U prvom setu smo igrale stegnuto, nismo ušle rasterećeno u meč kao što je trebalo. U drugom smo uspjele da malo bolje pokažemo našu igru, ekipa Srbije je mnogo iskusnija od nas. Ipak je ovo naš prvi put na Evropskom prvenstvu. Okrećemo se Azerbejdžanu, ova utakmica ostaje iza nas, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za sljedeću i da ostvarimo prvu pobjedu. Nećemo se predati ni na jednom meču, ne izlazimo na teren sa bijelom zastavom.

Mislim da šansu treba da tražimo protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Rusija je ipak jedna od boljih timova u Evropi. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno fokusirane - poručila je Dajana Bošković, prenosi "Sportklub".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.