NAJBOLJI BH. ATLETIČAR

Amel Tuka sutra trči u Lozani: Očekujem svoj najbolji rezultat ove sezone

Od finalista iz Tokija sutra će na stazi nedostajati samo Nijel Amos

Tuka: Povreda je iza njega. ARHIV

Piše: E. Ćosić

25.8.2021

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka uspješno se oporavio od povrede noge koju je zadobio u finalnoj utrci na Olimpijskim igrama u Tokiju, te će sutra trčati u Lozani u okviru Dijamantske lige.

Podsjećamo, naš atletičar je zadobio povredu tokom naguravanja sa francuskim predstavnikom Gabrijelom Tuluom još u prvoj polovici utrke na 800 metara. Iako povrijeđen, Tuka je uspio istrčati utrku do kraja, nakon koje je u kolicima odvezen sa staze. 

Sada se oporavio, a Tuka će imati priliku da se revanšira finalistima iz Tokija. Naime, u Lozani će u okviru Dijamantske lige trčati svi finalisti utrke Olimpijskih igara na 800 metara, osim Nijela Amosa. Utrkivat će se i dvojica dobrih atletičara, Kanađin Marko Arop (Marco) i Kenijac Kornelijus Tuvei (Cornelius Tuwei).

- Jeste, samo fali Amos da bude finale iz Tokija, tako da će da bude jako, jako zanimljivo. Baš ono finale poslije finala. A tu su još dvojica izuzetno odličnih atletičara, Kanađin Marko Arop i Kenijac Tuvei. Sigurno će biti dobra trka. Ja se osjećam jako dobro i stopalo je sve bolje i bolje, tako da sve u svemu, očekujem dobar rezultat i svoj "season best", poručio je Tuka.

Naš najbolji atletičar će na stazu sutra (četvrtak) u 20 sati i 15 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.