ODBOJKA

Edina Begić pred oproštajni meč na EP: Odigrat ćemo najbolje što možemo

Svaka utakmica nam je jako motivirajuća, poručila naša kapitenka

Begić: Nedostajalo jakih utakmica. ARHIV

Piše: E. Bijedić

26.8.2021

Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine je u sklopu Evropskog prvenstva ostalo još odigrati danas (17 sati) utakmicu protiv selekcije Rusije.

Više iskustva

Izabranice Stevana Ljubičića su na svom prvom EP upisale prvu pobjedu protiv Azerbejdžana, ali se nisu uspjele domoći osmine finala nakon poraza od Srbije, Francuske i Belgije.

- Utakmica protiv Francuske nije prošla kako smo željele i kako mislimo da zaslužujemo. Protiv Belgije smo imale jako dobar prvi set, ali kasnije se vidjelo kroz neke poene da one imaju puno više iskustva na velikim takmičenjima, odnosno na višem nivou igranja odbojke što nama fali. Atmosfera je i dalje dobra, iako smo tužne zbog poraza od Francuske. Nedostaje nam jakih utakmica kako bi mogle više napraviti – govori kapitenkaEdina Begić.

Iako se danas opraštaju od EP, kao debitantima na EP svaki im meč dosta znači, pa tako i današnji s Ruskinjama.

Bolja priprema

- Svaka utakmica nam je jako motivirajuća na Evropskom prvenstvu. Znamo da je Rusija došla s podmlađenim sastavom, igraju, također, dobru odbojku, a mi moramo ući u taj meč bez nekog pritiska i probati odigrati najbolje što možemo. Bit će divno iskustvo igrati protiv reprezentacije koja je dominantna na evropskoj sceni – kaže Edina.

Viši nivo zahtijeva i bolju pripremu.

- Nedostaje nam jakih utakmica koje nismo imale ni u pripremnom dijelu. Francuska je imala 10 prijateljskih utakmica, a mi samo dvije protiv Azerbejdžana. Da smo imale toliko utakmica s jačim ekipama, vjerujem da bismo dosta naučile i popravile svoju igru. Nismo imale te mogućnosti, tako da nemamo baš to iskustvo za ovakve utakmice, odnosno za ključne poene u kojima treba bolje reagirati – zaključila je Edina Begić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.