RUKOMET

Ivica Obrvan za "Avaz": Poštujem odluku Panića, ali žao mi je

Selektor "Zmajeva" prokomentarisao odluku rukometaša Monpeljea da više ne igra za reprezentaciju

Ivica Obrvan. Arhiva

Piše: Er. Bijedić

8.9.2021

Na prethodnih nekoliko akcija, otkako je selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan, nije se odazvao jedan od naših najboljih igrača Marko Panić. Desni bek Monpeljea je početkom sedmice za „Avaz“ potvrdio da se neće odazivati u državni tim dok je selektor Ivica Obrvan.


Žao mi je

Panića izuzetno poštujem kao igrača, smatram ga jednim od najboljih igrača na poziciji desnog beka, kompletnog igrača koji će nedostajati reprezentaciji ako je njegova odluka takva, rekao je Obrvan za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Žao mi je zbog toga. Poštujem njegovu odluku da ne želi više igrati za reprezentaciju i neću ulaziti u neke druge stvari. Mogu još prokomentirati da reprezentacija BiH nije nikakva privatna ekipa bilo koga. Da bi nam Marko jako dobro došao – svakako da, međutim, poštujem tu odluku i nemam šta drugo kazati nego da mi je žao.

Nadam se da će se nešto promijeniti konkretnije, njemu su vrata reprezentacije, ako je zdrav, uvijek otvorena – istakao Obrvan.

Sa novim selektorom BiH je izborila drugi nastup na EP-u koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. Prvo sljedeće okupljanje reprezentacije je početkom novembra.

- Dogovorili smo dvomeč s Mađarskom u gostima, 5./6. novembra prije čega ćemo odraditi nekoliko treninga. Sljedeće okupljanje je početkom nove godine u sklopu priprema za EP kad ćemo učestvovati na „Croatia kupu“ u Osijeku, gdje ćemo igrati dvije utakmice 6. i 7. januara – pojasnio je Obrvan.

Kao trener Zagreba Obrvan je prošlog vikenda vodio ekipu do finala završnog turnira SEHA lige u kojem su na penale izgubili od mađarskog Vesprema.


Marko Panić. Arhiva

Klis i Faljić

- Pred početak nove sezone i utakmicu s Alborgom u Ligi prvaka zadovoljan sam nastupom protiv Bresta, gdje smo dobili, ali i utakmicom s Vespremom, koju smo izgubili na penale. Mladi igrači su dosta podigli nivo svojih igara tako da sam zadovoljan njihovim progresom – kaže Obrvan koji je potom komentirao naše igrače.

Edin Klis je odigrao protiv Bresta dobar dio utakmice, upisao prve minute na službenim utakmicama protiv izuzetno jakih protivnika, tako da je pokazao svoj potencijal i nagovijestio da u budućnosti možemo ozbiljnije na njega računati na poziciji lijevog beka. Nažalost, Adina Faljića nije bilo s nama jer je desetak dana izbivao zbog povrede stopala.

Danas se priključuje normalnim treninzima tako da očekujem minutažu od njega u budućem periodu, da i on potvrdi svoj talent i kandidaturu za sastav koji će nastupati na EP. Poželio bih da im svima ove utakmice budu samopouzdanje, poticaj u daljem radu, a nikako da se zadovolje s ovim. Mora se igrač svakodnevno potvrđivati da bi došao do kontinuiteta, kako bi onda svi bili zadovoljni rezultatima – rekao je Ivica Obrvan. 

Mostarac Vistorop

Mostarac Filip Vistorop je Vespremu u dresu Zagreba zabio sedam golova. On je mladi reprezentativac Hrvatske koji bi dobro došao našem „A“ timu.

- S Filipom radim zadnjih pet-šet mjeseci, pokazao je na ove dvije utakmice da ima veliki talent. Odigrao je dvije sjajne utakmice, bio možda i najbolji igrač na „Final Fouru“. Ja bih mu poželio kontinuitet, da nastavi kontinuirano prikazivati kvalitetne partije, ne moraju biti na ovom nivou, ali da nema prevelikih oscilacija. On je ovo ljeto odigrao službenu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na Eurokupu u Španiji i s time je otpala bilo kakva ideja za promjenu reprezentacije za sljedeći period od dvije–tri godine – izjavio je Obrvan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.