RUKOMET

Adin Faljić iz Zagreba za “Avaz”: Trener Obrvan nam je kao otac

Ovaj transfer je veoma značajan za mene, jer Zagreb mladom igraču pruža sve moguće za njegov daljnji napredak i stasavanje

Faljić: Velika je čast raditi sa selektorom. Svijet rukometa

Piše: Er. Bijedić

14.9.2021

Jedan od dvojice bh. rukometnih reprezentativaca koji je ovog ljeta pronašao svoje mjesto u igračkom kadru Zagreba (kluba koji je redovan učesnik Lige prvaka) pivot je Adin Faljić (21), doskorašnji član matične Krivaje iz Zavidovića.


Razvojni klub

Nastupao je za mlađe selekcije BiH, a vrtoglav uspon kreće prvo pozivom Ivice Obrvana, a potom i u Zagreb, kojeg, također, vodi selektor BiH.

- Na tom okupljanju selektor Obrvan je prepoznao moje kvalitete i pitao da li sam zainteresiran da budem član PPD Zagreba. S obzirom na to da sam dijete koje je odraslo u jednom maloj sredini kao što su Zavidovići i kojem je tada Zagreb bio nešto daleko, možda čak i nedostižno, u meni se probudila velika zainteresiranost i uzbuđenje. Potom me je trener Obrvan spojio s glavnim ljudima kluba i tako je počela moja priča kao igrača PPD Zagreba – ispričao nam je Faljić, koji je potpisao ugovor na tri godine.

- Smatram da je ovaj transfer veoma značajan za mene jer je Zagreb mladom igraču pruža sve moguće za njegov daljnji napredak i stasavanje. Također, smatram da je ovo jedan od najboljih, pa čak i najbolji razvojni klub u regionu.

Pred našim talentiranim rukometašem puno je izazova.


Liga prvaka

- U cilju mi je prvo da se što bolje dokažem i, ako Bog da, izborim za svoje mjesto. Ekipa je takva da nijednom evropskom klubu neće biti lako da se nosi s nama, pogotovo kada u svojim redovima imate igrače kao što su Musa, Čupić, Gojun, Ivić… Smatram da bi trebali ostvariti zavidne rezultate, kako u SEHA ligi, što smo i dokazali osvojivši drugo mjesto u Zadru, tako i u Ligi prvaka – kaže Faljić.

U posljednje vrijeme je morao pauzirati zbog povrede stopala, ali već se vraća u trenažni proces.

- Velika je čast raditi sa selektorom Obrvanom, jer je to čovjek iza koga je dugogodišnja trenerska karijera i koji zna šta radi. Prema nama se prvo ophodi kao otac, pa tek onda u ovom službenom dijelu kao naš trener. Smatram da je to čovjek od kojeg se mnogo šta može naučiti i koji će se potruditi da izvuče ono najbolje iz vas – zaključio je Faljić.

Uz Klisa je lakše

Olakšavajuća okolnost je, svakako, činjenica da uz sebe ima i saigrača iz Krivaje Edina Klisa.

- Nije nam trebalo dugo da se naviknemo na grad, okruženje... Saigrači su nas odlično prihvatili, stvorili smo fine, korektne odnose s njima, tako da je sam proces navikavanja bio dosta lakši od očekivanog. Mnogo je lakše uz Edina, jer pokraj sebe imate nekoga kome 100 posto možete vjerovati i u potpunosti se osloniti na njega bez bilo kakvog ustručavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.