EUROPA OPEN

Crnogorac: Ovo je praznik džudoa u Sarajevu

Više od 320 takmičara u Sarajevu

Sa današnje press-konferencije. FENA

FENA

17.9.2021

"Europa Judo Open Sarajevo 2021." za seniore, na kojem će učestvovati više od 320 sportista iz 29 zemalja, bit će održan 18. i 19. septembra u glavnom gradu BiH. Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac na press-konferenciji je izrazio zadovoljstvo što Džudo savez ima povjerenje svjetske i evropske džudo federacije da u teškim vremenima organizira to prestižno međunarodno takmičenje u Sarajevu.

- Ovo je praznik džuda u Sarajevu. Najjači evropski i svjetski džudisti će uzeti učešće u ovom takmičenju. A posebno smo iznenađeni što će džudo tim Francuske, koji je osvojio zlatnu medalju za posljednjim Olimpijskim igrama, nastupiti sa više od 70 takmičara - pojasnio je Crnogorac.

Na turninu će učestvovati 19 bh. džudista, a danas na pres-konferenciji predstavljeni su: Toni Miletić, Aleksandra Samardžić i Husein Gegić koji su kazali da će dati sve od sebe kako bi u najboljem svjetlu opravdali povjerenje trenera, ali i predstavili boje svoje zemlje.

Iako su istakli da je konkurencija na predstojećem turniru vrlo jaka, takmičari su istakli da su naporno trenirali te da se nadaju dobrim rezultatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.