TURNIR U UMAGU

Rapsodija bh. futsalera protiv mlade reprezentacije Francuske

Izabranici Ive Kreze ubjedljivo slavili protiv "U21" tima "Trikolora"

Prethodno pobijedili Slovačku i remizirali sa Slovenijom. NFSBIH

E. Ćosić

28.9.2021

Futsal selekcija Bosne i Hercegovine usvom trećem meču na turniru u Umagu ubjedljivo je savladala "U21" reprezentaciju Francuske  rezultatom 8:1.

Po dva gola su postigli Nermin Kahvedžić (9., 31.) i Blago Gašpar (20., 26.). U strijelce su se upisali još Josip Sesar (3.), Adnan Kalajdžić (18.), Bilal Jelić (30.) i golman Darko Milanović (40.). Jedini pogodak za Francusku postigao je Žeromen Paskijer (Jeromen Pasquier) u 35. minuti.

Reprezentacija BiH je prije meča sa Francuskom remizirala 3:3 sa Slovenijom, te ostvarila pobjedu od 3:2 nad Slovačkom i selektor Ivo Krezo je zadovoljan prikazanim na ovom okupljanju:

- Iskoristili smo ovu reprezentativnu akciju na najbolji mogući način. Odigrali smo kvalitetne utakmice. Slovenija i Slovačka su bile u prednosti jer je njihovo prvenstvo već počelo i igrači su im u takmičarskoj formi. Ipak, pružili smo dvije dobre partije i možemo biti zadovoljni. 

Što se tiče današnje utakmice, vidjelo se da mladi igrači Francuske još nisu na visokom nivou. Uglavnom, bile su ovo dobre provjere za nas i čestitam momcima na zalaganju i ozbiljnosti koju su pokazali na ovom okupljanju - poručio je Krezo.

Inače, za bh. tim su danas nastupili Senad Poričanin, Josip Sesar, Mirko Hrkać, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Stanislav Galić, Ibrahim Hršumović, Davor Arnautović, Blago Gašpar, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Adnan Kalajdžić i Kristijan Pantić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.