RUKOMET

Burić ponovo odličan protiv moćnog PSG-a

Naš golman upisao 14 odbrana protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu

Burić: Fenomenalno brani u utakmicama Lige prvaka. ARHIV

E. Ćosić

29.9.2021

Bosna i Hercegovina ima jednog od najboljih golmana svijeta. Svoju klasu Benjamin Burić potvrdio je i večeras u utakmici 3. kola grupne faze EHF Lige prvaka. Flensburg i PSG su odigrali bez pobjednika 27 27 (14:13), a bh. golman je ostvario 14 odbrana.

Nakon uvodnog vodstva Parižana, rukometaši Flensburga na krilima serije 3:0 dolaze do vodstva od dva razlike  (6:4). Uspješno su Burić i društvo održavali tu prednost, a u finišu prvog dijela u dva navrata su imali i tri gola prednosti (13:10 i 14:11), međutim Matju Grebil (Mathieu Grebille) i Nikola Karabatić su uspjeli pogoditi i na odmor se otišlo pri rezultatu 14:13.

U nastavku nije bilo rezultatskog odcijepljenja. Flensburg je sredinom druge dionice ponovo postigao tri uzastopna gola bez ijednog primljenog. Njemački tim je finiš dočekao sa dva gola viška (27:25), ali su Mikel Hansen (Mikkel) i Lukas Steins (Lucas) pogodili za bod svog tima i konačnih 27:27.

Najefikasniji kod Flensburga bio je Hampus Vane (Wanne) sa sedam golova, po četiri su dodali Aron Mensing (Aaron) i Franc Semper (Franz). Burić je imao 14 odbrana. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Mikel Hansen sa šest golova, a po pet su dodali Steins i Feran Sole (Ferran). Vinsent Žerar (Vincent Gerard) je imao 13 odbrana.

Inače, Burić je briljirao u prvom kolu protiv Barcelone kada je ostvario 17 odbrana, a u drugom kolu je protiv Porta meč završio sa 13 intervencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.